Het gevoel van

Hiawatha

today3 juni 2021 180

Background
share close

Hiawatha heeft aandacht nodig!

Gisteren tijdens de voorbereidingen van het eten hoor ik Tanja kijkend naar buiten tegen Mario zeggen; denk je aan Hiawatha! Hiawatha dacht ik? Hoor ik het goed! Wat betekent dit? Dus ik kijk Tanja aan en vraag wat betekent Hiawatha!

Ken je Hiawatha niet! Het zei mij op dat moment even niets en dat zag Tanja ook, dus vult ze aan; dat is de naam van het kleine indiaantje dat vroeger altijd met een stripverhaal in de Donald Duck stond.

Hiawatha is een stripfiguur van Walt Disney en stond met korte verhalen in de Donald Duck. Het is een kleine stoere indianenkrijger van de Rondbuiken, waarvan zijn vader stamhoofd is. Zijn zusje hete Zilverslang.

Aha dat was al wat duidelijker maar waarom riep Tanja nou specifiek Hiawatha.. ik keek nog wat glazig…en Hiawatha zo gaat Tan verder is een Indiaan en Indianen communiceren middels rooksignalen! En het vlees op de Barbecue buiten vraagt nu duidelijk om aandacht … en toen werd alles me heel snel duidelijk.

De lucht klaarde zowel binnen als buiten en plotsklaps was Hiawatha me weer helder.

Ik was Hiawatha even vergeten maar na wat speurwerk deze ochtend kwamen er dankzij Tanja toch weer de herinneringen van deze bladzijde uit mijn jeugd, deze bladzijde van Hiawatha de grote kleine stoere krijger uit de Donald Duck

Michel

Written by: Klasse.FM

Rate it
registratie klasse.fm
klasse.fm bereikbaarheid
0%