Het gevoel van

Hiawatha

today3 juni 2021 84

Achtergrond
share close

Hiawatha heeft aandacht nodig!

Gisteren tijdens de voorbereidingen van het eten hoor ik Tanja kijkend naar buiten tegen Mario zeggen; denk je aan Hiawatha! Hiawatha dacht ik? Hoor ik het goed! Wat betekent dit? Dus ik kijk Tanja aan en vraag wat betekent Hiawatha!

Ken je Hiawatha niet! Het zei mij op dat moment even niets en dat zag Tanja ook, dus vult ze aan; dat is de naam van het kleine indiaantje dat vroeger altijd met een stripverhaal in de Donald Duck stond.

Hiawatha is een stripfiguur van Walt Disney en stond met korte verhalen in de Donald Duck. Het is een kleine stoere indianenkrijger van de Rondbuiken, waarvan zijn vader stamhoofd is. Zijn zusje hete Zilverslang.

Aha dat was al wat duidelijker maar waarom riep Tanja nou specifiek Hiawatha.. ik keek nog wat glazig…en Hiawatha zo gaat Tan verder is een Indiaan en Indianen communiceren middels rooksignalen! En het vlees op de Barbecue buiten vraagt nu duidelijk om aandacht … en toen werd alles me heel snel duidelijk.

De lucht klaarde zowel binnen als buiten en plotsklaps was Hiawatha me weer helder.

Ik was Hiawatha even vergeten maar na wat speurwerk deze ochtend kwamen er dankzij Tanja toch weer de herinneringen van deze bladzijde uit mijn jeugd, deze bladzijde van Hiawatha de grote kleine stoere krijger uit de Donald Duck

Michel

Written by: Klasse.FM

Rate it

Vorig bericht

Het gevoel van

Elin & stichting dierenlot

Elin en de stichting dierenlotGistermorgen een wandeling op of over de Kopse Hof in nijmegen Oost. De Kopse Hof is een hoge vlakte (ook wel Kops Plateau) in het oosten van Nijmegen. Aan de zuidoever van de Waal ligt het op de stuwwaldie vanuit de rivierbedding vrij steil omhoog loopt. De Romeinen wisten deze stuwwal op waarde te schatten, omdat men de Waal en het hele gebied tot Arnhem goed kon overzien. Op de Kopse Hof zijn veel archeologische vondsten gedaan, hiervan is een groot aantal tentoongesteld in […]

today3 juni 2021 24


Similar posts

Het gevoel van

Sinterklaas

Het gevoel dat je deelt! Sinterklaas. Waar ik bij het vorige gevoel nog sprak over de noodzaak van het in bed slapen bij mijn zus door toedoen van de heer Dracula, zorgde de heer Nicolaas er juist voor dat ik met een ander gevoel; vol blijde verwachting bij mijn zus […]

today2 december 2021 57

Het gevoel van

De bandrecorder

De bandrecorder tape uit 1986. Het was in de zomer van 1986 toen ik door Lange Simon van Keizerstad werd gevraagd om wat teksten voor een commercial in te spreken! Wat mij nog bijstaat is dat er aanpassingen moesten worden ingesproken i.v.m. de aankomende vakantieperiode bij autorijschool Robbie Knoop en […]

today25 juni 2021 72 2

registratie klasse.fm
klasse.fm bereikbaarheid
0%