Het gevoel van

Background

Het gevoel van Michel

Het gevoel van

Srebrenica

Het is rond deze tijd 29 jaar geleden dat de voormalig Joegoslavische enclave Srebenica overlopen en bezet werd door de Serviërs. Dat voelde je aankomen en zag je ‘bijna’ live gebeuren op de televisie. Vreselijke beelden waarbij een machteloos gevoel zich meester maakte over mijn gedachten! De VN, Dutchbat stond er ondanks herhaaldelijk verzoek tot steun bij en wilde misschien wel, maar kon niet handelen om de bevolking te helpen, te beschermen. Daarvoor was de overmacht en het machtsvertoon van […]

today12 juli 2024 3

Het gevoel van

De platencollectie

De platencollectie  Er vloeien de laatste weken veel tranen. Tranen door de combinatie van gedachten .Gedachten over de loop van het leven worden gedragen door muziek. Hierdoor de tranen, Tranen zijn de spiegel van herinneringen die gevoelens laten herbeleven en doen terugverlangen naar mijn vader en moeder..!!? Wauw wat een trip down memory lane. Als kleine Michel snuffelde ik al tussen de platen van mijn ouders. Mijn moeder was van de melodieuze met name Franse chansons, Aznavour, Bécaud, Piaf en […]

today25 januari 2024 19

Het gevoel van

Sinterklaas

Het gevoel dat je deelt! Sinterklaas. Waar ik bij het vorige gevoel nog sprak over de noodzaak van het in bed slapen bij mijn zus door toedoen van de heer Dracula, zorgde de heer Nicolaas er juist voor dat ik met een ander gevoel; vol blijde verwachting bij mijn zus ging liggen en wel om samen sint Nicolaas liedjes toe te zingen opdat de Sint ons zou horen en hij ons huisje niet voorbij zou rijden. Hij moet ons wel […]

today2 december 2021 78 1

Het gevoel van

De bandrecorder

De bandrecorder tape uit 1986. Het was in de zomer van 1986 toen ik door Lange Simon van Keizerstad werd gevraagd om wat teksten voor een commercial in te spreken! Wat mij nog bijstaat is dat er aanpassingen moesten worden ingesproken i.v.m. de aankomende vakantieperiode bij autorijschool Robbie Knoop en Janssen Rolluiken. Deze bandrecorder spoel kwam bij een zolder opruiming weer tevoorschijn en de gehele periode Keizerstad flitste als een film of spannend jongensboek voorbij. Voor mij persoonlijk een hele waardevolle […]

today25 juni 2021 97 2


registratie klasse.fm
klasse.fm bereikbaarheid
0%