Het gevoel van

De stem van opa & oma

today3 juni 2021 20

Background
share close

Weet jij of herinner jij je nog hoe de stemmen klinken van jouw opa en oma!

Het was in 1984, nog voor mijn actieve radio periode bij de radiopiraten dat ik al op mijn slaapkamer met een draaitafel en een cassette met ingebouwde microfoon plaatjes aankondigde en deed alsof ik bij de radio een programma presenteerde. 

Op een dag had ik bedacht om wat familie en bekenden op te bellen en te zeggen dat zij live in de uitzending waren van keizerstad radio de grote piraat uit Nijmegen. Ik vertelde dan dat er een willekeurig nummer uit het telefoonboek werd gekozen en dat deze mensen een bos bloemen kregen aangeboden namens de radiozender. Ik stelde vragen als; Wat vind u daarvan? Kent u keizerstad radio? en wilt u nog even de groeten doen!

Zo belde ik op een middag in 1984 mijn oma en opa Wittekamp! Mijn oma begreep het niet en raakte in lichte paniek en gaf de telefoon al snel door aan mijn opa. Mijn opa had even nodig maar stelde al snel de juiste vragen waardoor hij precies begreep waar het over ging.

Als ik nu weer de geluidsopname beluister, de stemmen hoor dan beleef ik weer dat moment uit 1984 en zijn mijn opa en oma voor even weer heel dicht bij! Wat fijn dat deze cassette en daarmee de herinnering bewaard is gebleven.

De bos bloemen, die hebben ze nog altijd tegoed. Maar ze zullen het me vast niet kwalijk nemen, toch!

Margrietje van Louis Neefs vandaag dan ook als Liefdevolle herinnering aan mijn opa en oma Wittekamp.

Michel

Written by: Klasse.FM

Rate it
registratie klasse.fm
klasse.fm bereikbaarheid
0%