Het gevoel van

De neus van de clown

today3 juni 2021 10

Achtergrond
share close

De neus van de clown maakt al sinds mijn vroege kennismaking iets ondeugends in mij los. Het is de spiegel, de doorgang naar de speelse elementen, de lenigheid van het Kind. 

De neus, de clown werkt ontwapenend heeft humor en kan als typetje, met zijn houding de energie, het perspectief en het werkveld veranderen. 

De neus is een gekleurd coaching hulpmiddel. Tegenwoordig zet ik hem steeds vaker denkbeeldig op om daarmee persoonlijk een ander filter in te zetten om beter voor mijzelf  en de ander te zorgen en de situatie of gebeurtenis vanuit een ander perspectief te bekijken of te benaderen. Zo ben ik in staat om luchtig, met respect en veilig de energie te veranderen om op het gewenste niveau in contact te blijven, gezien te worden. En tweedelig, lees helend te kunnen spiegelen.

Mensen herkennen door de neus het argus typetje van de clown. De clown verlegt grenzen, is ondeugender, onhandiger dan een ‘normaal’ mens. De clown vertegenwoordigt veel: openheid, authenticiteit, kwetsbaarheid, onbevangenheid. De clown is onvoorwaardelijk in het nu en krijgt of liever gezegd heeft 200% aandacht. 

Als clown bevinden we ons in de spelende wereld. De verschijning mét neus roept bij de ander als vanzelf de uitnodiging tot spelen op. Als vanzelf wordt iedereen geprikkeld, uitgenodigd tot spel in de vorm van creatie of provocatie. Spelen is creëren. Er zijn genoeg onderzoeken die bevestigen dat humor een positieve bijdrage levert aan gezondheid en welbevinden.

De clown in mij mag gerust gezien worden, want hij heeft een functie en hij houdt me jong. En helpt me van perspectief te veranderen.

Zet jij wel eens een ‘rode’ neus op of in?

Michel

Written by: Klasse.FM

Rate it

Vorig bericht

Het gevoel van

Radio Enterprise

Radio Enterprise 1985 Ik ben naar zeggen geboren met radio VERONICA naast het kraambed. Zonder muziek, geluid geen glimlach, geen beweging was het credo! Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. In het begin van de jaren 80 scrolde ik als jonge ontdekkingsreiziger dagelijks op de oude Toshiba receiver van mijn vader over de fm band, op zoek naar nieuw of ander geluid en zo bracht ik de radiowereld, de piratenwereld in kaart. Wij woonden niet zo heel […]

today3 juni 2021 136 1


Similar posts

Het gevoel van

Sinterklaas

Het gevoel dat je deelt! Sinterklaas. Waar ik bij het vorige gevoel nog sprak over de noodzaak van het in bed slapen bij mijn zus door toedoen van de heer Dracula, zorgde de heer Nicolaas er juist voor dat ik met een ander gevoel; vol blijde verwachting bij mijn zus […]

today2 december 2021 57

Het gevoel van

De bandrecorder

De bandrecorder tape uit 1986. Het was in de zomer van 1986 toen ik door Lange Simon van Keizerstad werd gevraagd om wat teksten voor een commercial in te spreken! Wat mij nog bijstaat is dat er aanpassingen moesten worden ingesproken i.v.m. de aankomende vakantieperiode bij autorijschool Robbie Knoop en […]

today25 juni 2021 72 2

registratie klasse.fm
klasse.fm bereikbaarheid
0%